Tudatosság a mindennapokban

 2011.08.16. 14:50

"A tudatosság egyetemes tulajdonság, akárcsak a fizikai lét. Mivel a zsenialitás a tudat egyik jellemzője, így az is egyetemes: ami pedig egyetemes, az minden ember számára elérhető."  Dr. David R. Hawkins

Lehet, hogy te is úgy érzed, a határtalan vásárlás, amelyre buzdítanak bennünket, nem mindig van szinkronban a mi szükségleteinkkel? Gondolj csak bele, mindig szükségesek azok a dolgok, amelyekkel telerakjuk a bevásárlókocsinkat?

Tudod-e azt, ha hazai termelőtől ill. kereskedőtől vásárolunk, az a pénz itt marad az országban? Arról nem is beszélve, hogy sokkal ízletesebb az a gyümölcs vagy zöldségféle ami itt érik meg, és nem mesterségesen érlelik.

Lehet, hogy téged is zavar az a légkör ami egy nagy bevásárlóközpontban fogad? Biztonsági őr figyeli árgus szemekkel, hogy mit akarsz ellopni. Közben, ha segítségre lenne szükséged mert valamelyik árút nem találod, vagy esetleg tanácsot szeretnél kérni, hogy pl:, melyik arckrémet vedd meg, mert nem tudod, hogy melyik való a te bőrödre, akkor senkit nem találsz. De ha mégis, akkor az illetőnek általában fogalma sincs, mert ő csak az árúkat pakolja. Szóval tanácsot nem tudnak adni, és mivel nem ismernek, nem is érdekeltek ebben.

Talán te is jártál már úgy, /mert én igen/ hogy hazamentél az x bevásárlóközpontból és azon mérgelődtél magadban, hogy ezt vagy azt a dolgot miért vetted meg, hiszen nem is volt rá szükséged. Már megint több ezer forintot kihúztak a zsebedből, pedig csak "akciós" termékeket vettél. Érted?

Nagyon nagy önfegyelem kell ahhoz, hogy a csábításnak ellen tudjunk állni.

A mai világban az emberek tudati szintjét próbálják alacsony szinten tartani. Erre nagyon alkalmas a televízió. Műsorok közti szünetben pedig a reklámok erőteljesen azt közvetítik, hogy ha nem azt a terméket vásárolod, akkor nem vagy trendi.

Tényleg, számodra mi a hihetőbb, a tv reklám, vagy esetleg egy személyes tanácsadó, egy hús vér ember akit már ismersz?

"Nem fér hozzá kétség, hogy az emberek legáltalánosabb hibája az a szokás, hogy nyitva hagyják gondolkodásukat mások negatív befolyása előtt."  Napóleon Hill

Már megint itt tartunk, a szokásoknál. Amikor elkezdtem a blogomat írni, akkor arra gondoltam, hogy én csak erről tudok írni. Közben rájövök, hogy a szokás az mindennel összefügg. A gondolkodási szokásainkat ha megfigyeljük, akkor talán rájövünk, hogy miért tartunk ott ahol éppen vagyunk.

Ha tudtam valamiben segíteni neked, akkor már érdemes volt megírni ezt a cikket.

 

 

Név:
E-mail cím:

Címkék: tudatosság

A bejegyzés trackback címe:

https://kurazsi.blog.hu/api/trackback/id/tr183158013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása